Inloggen
 • Registreren
 • Wist jij dat al

  Wist jij dat?

  Lego is een enorm bedrijf dat al jaren een van de grootste speelgoed fabrikanten van de wereld is.
  Maar weet jij alles wel van deze gigant?
  Wij hebben alle leuke weetjes voor je opgezocht en samengevat in dit artikel.


  Waarom zit er een gaatje in het hoofd van een Lego mannetje?

  Veiligheid staat ontzettend hoog in het vaandel bij LEGO. Om te voorkomen dat kinderen stikken hebben ze in de kleine hoofdjes van het poppetje een gaatje gemaakt waardoor het kind toch kan blijven ademen.

  Heel veel mogelijkheden..
  LEGO ziet er simpel uit maar je kunt er alle kanten mee op. Als je zes LEGO blokjes neemt (4 bij 2 puntjes) dan kun je meer dan 915 miljoen verschillende combinaties maken.

  Toch niet zo origineel?
  En toch heeft LEGO niet zelf de steentjes bedacht. Het originele idee heette Kiddicraft Self-Locking Building Brick. Toen de bedenker hiervan zelfmoord pleegde kocht LEGO alle rechten op het Kiddicraft blokje en noemde het LEGO.

  Ontelbare mogelijkheden
  De LEGO fabriek in Denemarken produceert meer dan 20 miljard blokjes per jaar en per seconde worden er 7 LEGO producten verkocht. In deze periode is dit zelfs 28 per seconde. Razend populair dus!

  De schatkamer
  In deze kluis liggen alle geproduceerde LEGO sets, een waar museum dus. Ze noemen dit de Memory Lane en er staan meer dan 4800 producten (!) in. En ja, als je een bezoekje brengt aan het historisch LEGO museum dan kun je er zelf in kijken.

  Figure ketting
  In 2014 zijn er in totaal 550 miljoen minifiguren en mini poppetjes geproduceerd. Als je deze naast elkaar zet heb je een lijn van 14.000 KM lang.

  Voldoe jij aan het gemiddelde?
  Gemiddeld heeft iedere persoon op de aarde 102 LEGO stenen.

  Kun jij er nog bij?
  De hoogste LEGO toren in de wereld bevat 450.000 blokkjes

  Een moordzaak oplossen doe je zo.
  In de Amerikaanse staat Utah is naar 23 jaar een moordzaak opgelost nadat de recherche de vingerafdrukken van een LEGO blokje wisten af te halen.

  Een LEGO film moet echt van LEGO zijn
  De LEGO-MOVIE was een enorm project. Niet alleen de figuurtjes zijn in de LEGO-fabriek vervaardigd, het hele landschap is gebouwd met LEGO-stukjes. Zelfs speciale effecten, zoals water, laserstralen, explosies, ijs en rook zijn met LEGO-blokjes tot stand gebracht.


  Tags: Wist, jij, dat, Nieuws