We maken graag anderen blij! Wat jij nog niet wist…

Geplaatst op 26 juni 2016

Deel deze pagina

Inkoop voor verkoop 

Om u als klant altijd mooie en diverse  tweedehands lego producten te kunnen bieden speuren wij geregeld het internet af.
Wij kopen grote en kleine partijen Lego op en controleren dit op compleetheid en gebruiksstaat.
Lego sets die niet compleet zijn vullen wij aan, hele slechte producten halen wij uit de roulatie.
De Lego die gecontrolleerd is op compleetheid wordt schoongemaakt en komt op onze site voor u als klant.

Je kunt het niet verkopen
Het gebeurt met regelmaat dat wij grote partijen Lego inkopen waar meerdere sets inzitten die we niet kunnen verkopen.
De lego is dan niet compleet, heel erg beschadigd of gewoon voor de verkoop bijna niets waard.
We komen ook allerhande speelgoed tegen dat niets met Lego te maken heeft. Denk aan auto’s, playmobile, knexx, knikkers, sluban enzovoort.
Wij hebben een hele mooie grote grijze container in de tuin waar al deze zaken zeer gemakkelijk in zouden kunnen verdwijnen.
Toch doen wij dit niet! Dat wat niet verkocht kan worden of (nog) niet past bij het aanbod van onze webshop komt altijd wel ergens goed van pas.

Dankbaarheid
Naast het werken aan onze webshop hebben wij beide een zeer interessante baan binnen de gehandicaptenzorg.
Binnen ons vak komen wij veelal in aanraking met mensen die niet veel te besteden hebben of door hun beperking veel speelgoed slijten.
Je zult begrijpen dat dit voor ons een uitgelezen kans is om speelgoed een goed plekje te geven. Zo hebben wij de afgelopen weken al meerdere mensen voorzien van een grote zak met speelgoed.
Soms zit daar tweedehands Lego tussen. Ook de niet verkoopbare producten hebben immers een dermate goede kwaliteit dat het prima bespeeld kan worden.
De waardering die wij krijgen voor het in onze optiek kleine beetje wat wij bijdragen aan het geluk van deze mensen is ongekend.
Het is erg moeilijk om dit met een paar woorden met jullie te kunnen delen.
De volgende partij speelgoed die wij gaan weggeven zal ten goede komen aan de plaatselijke speelgoedbank.

De toekomst
Naast het feit dat het ontzettend leuk is om zo nu en dan eens iets weg te geven willen wij ons breder inzetten binnen de maatschappij.
Wij vinden het namelijk onze verantwoordelijkheid om naast het naleven van onze eigen dromen en kansen deze ook te kunnen bieden aan anderen.
Onze huidige vaste baan binnen de gehandicaptenzorg maakt dat wij vaak in aanraking komen met mensen die tussen wal en schip vallen.
Wij als maatschappij hebben best heel veel goed geregeld. Heb je een heel laag cognitief niveau? Dan kun je terecht bij reguliere dagbestedingsgroepen. Heb je een relatief hoog niveau dan is een sociale werkplaats best te vinden.
Schommel je tussen beide niveaus, zou je wil een baan willen met verantwoordelijkheden maar kan je niet de druk aan? Kun je heel goed dingen in elkaar zetten maar lukt het bij elkaar zoeken niet?
Wil je een normaal bestaan hebben maar kun je niet voldoen aan de criteria van een sociale werkplaats? “Dagbestedingsplekken” of liever genoemd arbeidsplekken met een ondersteuningskader kunnen de uitkomst bieden.

Wat zou je willen dan?
Wij zouden onze nieuwe route namelijk de webshop zeer graag combineren met onze huidige passie. Het zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking.
Vanuit de visie waarmee wij werken en leven heeft iedereen recht op een zo normaal mogelijk bestaan. Dus ook een leuke, uitdagende baan met ondersteuning als het even niet lukt.
Het zou ons vanuit die visie dan ook fantastisch lijken om mensen met een verstandelijke beperking een baan of rol te geven binnen ons bedrijf.
Wij denken dat er geen leukere baan te bedenken is dan de hele dag werken met Lego.

Stap voor stap.
Ik kan uren schrijven over het werken in de zorg, de uitdagingen, maatschappelijke discussies over geld,
afbouw van vrijheidsbeperkede maatregelen, focus af van probleem gedrag en focus op het creeëren van kansen maar dat doe ik even niet.
Om in de toekomst mensen onderdeel te kunnen laten zijn van de  processen binnen onze webshop moet er eerst stabiliteit komen.
Daar hebben wij jou voor nodig! Om mensen een stabiele arbeidsplek te geven moet er voldoende worden afgezet en worden ingekocht.

Deel onze pagina, vertel mensen over ons bedrijf. Naast tweedehands Lego van uitstekende kwaliteit worden wij dus ook de partner op het gebied van arbeidsplekken voor bijzondere mensen!

Wat vind jij?